Суд Сімферополя продовжив арешт кримському активісту

Четвер, 13 серпня 2015, 12:19

Суд у Сімферополі продовжив на два місяці утримання під вартою Алі Асанову, обвинуваченому російськими спецслужбами в "причетності до скоєння умисного тяжкого злочину" під час подій 26 лютого 2014.

Про це повідомив координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв на своїй сторінці в Facebook.

"Суд продовжив термін утримання під арештом ще на два місяці, до 15 жовтня 2015 року", - написав Барієв.

Сегодня, 12 августа 2015 года, состоялось судебное заседание над Асановым Али по делу "26 февраля". Суд продлил срок сод...

Posted by Eskender Bariiev on Wednesday, August 12, 2015

"Асанов А.А. і його захисник заперечували проти обрання Асанову А. запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, мотивуючи тим, що обвинувачений не має намірів переховуватися від слідства та суду та впливати на хід слідства. Асанов А. має на утриманні 3-х (станом на 17.04) малолітніх дітей, вагітну дружину і батька-інваліда. Суд не врахував дані обставини ", - повідомив Барієв.

Як відомо, 26 лютого 2014 під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і з йношого боку "Русского единства". Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули.

Слідчий комітет Росії порушив за даним фактом кримінальну справу. Почалися затримання кримських татар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...