Януковича допитають у режимі відеоконференції - адвокат

П'ятниця, 14 серпня 2015, 01:53

Колишній президент України Віктор Янукович буде допитаний в режимі відеоконференції. Генеральна прокуратура надала офіційну відповідь захисту екс-президента.

Про це повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк, передає "Громадське.ТВ".

"До цього наша прокуратура не хотіла допитувати нашого підзахисного... Відмова у проведенні відеоконференції була би порушенням прав на захист Януковича", - зазначив адвокат.

За слова адвоката, згідно з Кримінальним кодексом, для проведення такого допиту Генеральна прокуратура направляє Генпрокуратурі РФ звернення про допомогу у проведенні відеоконференції, потім узгоджує надалі місце, де має відбутися відеоконференція в Росії і потім - встановлюється технічний зв'язок.

27 липня Печерський райсуд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича, який переховується у Росії з кінця лютого 2014 року.

28 липня адвокати екс-президента заявили, що Янукович зголосився свідчити у своїй справі у режимі відео конференції – але ГПУ нібито не погоджується на такий формат.

Генеральна прокуратура веде кримінальне провадження про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем, вонадолучила до нього і матеріали СБУ щодо суддів Конституційного Суду. 

Крім того, 16 червня ГПУ склала письмове повідомлення Януковичу про підозру за фактом заволодіння резиденцією "Межигір’я".

Також 13 серпня Генпрокуратура склала повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу в отриманні 26 млн гривень хабаря від власників донецького видавництва "Новий світ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News