Суд Генуї вирішив тримати Маркова за гратами, рішення не остаточне

П'ятниця, 14 серпня 2015, 13:58

В апеляційному суді Генуї завершилося попереднє слухання справи про запобіжний захід для колишнього народного депутата Ігоря Маркова, якого затримали за ордером Інтерполу.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат Андрій Лозовий, який перебуває зараз в Генуї.

"Суд Генуї прийняв міру запобіжного заходу щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою. Адвокат має право оскаржити міру запобіжного заходу впродовж п'яти днів", - заявив Лозовий.

Кореспондент ТСН Євгенія Руденко, яка також висвытлювала процес в суді Генуї, підтвердила "Європейській правді": рішення про те, що Ігор Марков лишається під вартою - тимчасове. За її словами, в разі оскарження з боку адвокатів Маркова (а такі заяви від адвокатів напевне надійдуть) має відбутися ще одне засідання суду, де запобіжний захід можуть змінити на домашній арешт.

"Рішення про затримання - попереднє. Воно зберігає чинність. Якщо адвокати оскаржать, суд буде змушений прийняти рішення нове, протягом 5 днів", - стверджує журналіст ТСН.

будівля суду, де відбувався процес, фото ТСН

Наразі Марков перебуває у в'язниці у курортному містечку Арма-ді-Таджа, що в 5 км від Сан-Ремо.

Як повідомлялося, колишній народний депутат Ігор Марков був затриманий в Італії в середу. Він перетнув кордон без візи та з анульованим українським диппаспортом, хоча й знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...