Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вимагає від США переглянути программу ПРО у Європі

П'ятниця, 14 серпня 2015, 18:36

Росія закликала Сполучені Штати переглянути плани щодо розміщення частин протиракетного щита в Європі через те, що з Іраном досягнуто угоди щодо обмеження його ядерної програми.

Про це повідомляє Reuters.

Москва вже давно виступає проти плану, який вона вважає загрозою для своєї програми ядерного стримування, і пообіцяла вжити відповідні заходи, якщо США її продовжать. Раніше Вашингтон запевнив Москву, що щит був задуманий як захист від "країн-ізгоїв", таких як Іран, а не спрямований проти Росії.

Москва посилила риторику щодо протиракетного щита, після того як Іран у липні погодився обмежити ядерну програму в обмін на послаблення санкцій ООН, США і Євросоюзу.

"Ми не бачимо жодних причин для продовження програми, не кажучи вже про такі прискорені темпи і з чітким прицілом на російський ядерний потенціал", - сказав заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков.

Раніше у США заявляли, що угода з Іраном не вплине на плани Вашингтона щодо розміщення елементів протиракетної оборони США у Польщі та інших країнах Європи.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування