ООН прогнозує падіння світових цін на продовольство в найближчі десть років

Субота, 15 серпня 2015, 05:10

Спільна доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) свідчить, що ціни на продовольство в найближче десятиліття будуть поступово знижуватися.

Про це пише dt.ua.

"Прогноз по світовому сільському господарству більш стабільний, порівняно з останніми роками, однак ми не можемо виключити ризиків, пов'язаних з новими стрибками цін у найближчі роки", - повідомив Генеральний секретар ОЕСР Анхель Гурріа.

У свою чергу, Генеральний директор ФАО Жозе Граціану да Сілва вважає, що, незважаючи на зниження цін, недоїдання залишається серйозною проблемою у найменш розвинутих країнах світу.

У спільній доповіді вказується, що до 2024 року виробництво рибної продукції збільшиться майже на 20%. В 2023 році зростання в секторі аквакультури, як очікується, перевищить загальний "дикий" улов.

Виробництво м'яса буде реагувати на коливання цін, при цьому більш низькі ціни на кормове зерно повинні сприяти відновленню рентабельності в секторі.

Експорт молочних продуктів в основному буде припадати на чотири постачальника: Нову Зеландію, Європейський союз, США та Австралію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування