Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УПЦ КП знищення "санкційних продуктів" назвали проявом сатанинської гордині

Субота, 15 серпня 2015, 13:17

Чим би зовнішнім не намагалися в РФ пояснити знищення "санкційних продуктів" – внутрішній мотив цього нечестивого повеління походить від сатанинської гордині.

Таку думку висловив речник УПЦ КП, архієпископ Євстратій (Зоря) у своєму блозі на УП.

"На перших же сторінках Біблії говориться про те, що Бог створив всю їжу, яка насичує людину і відновлює її сили. Ця дія Божа є вираз його любові до нас – всього людства і кожної окремої людини...  Виходячи з богословського розуміння їжі, як матеріалізованої любові Божої, що можна сказати про знищення їжі – свідоме і демонстративне? У моєму розумінні це знищення "любові Божої, яка стала їстівною" стоїть в одному ряду з публічним богохульством і наругою над святинями",  - зазначив він.

"Руйнування храмів, спалення ікон, плюндрування святинь часто пояснювалося "боротьбою проти зловживань у Церкві" – так поступали і єретики-іконоборці у Візантії, і більшовики в ХХ столітті", - додав Євстратій.

За його словами, плюндрування святинь було актом, насправді спрямованим не проти зловживань, а проти Бога, сатанинським бунтом гордині перед ним.

"Думаю, що так і тут: чим би зовнішнім не намагалися пояснити знищення їжі, продуктів – внутрішній мотив цього нечестивого повеління походить від сатанинської гордині, що повстає проти любові Божої", - додав архієпископ.

Як відомо,  в РФ з 6 серпня цього року почав діяти указ про знищення санкційної продукції не тільки на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії указу було знищено понад 250 тонн продуктів.

Станом на 14 серпня в Росії знищили 550 тонн контрабандної рослинної харчової продукції та 47 тонн контрабандної продукції тваринного походження.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: