Попри численні обстріли доба в АТО минула без жертв, 6 бійців поранено

Неділя, 16 серпня 2015, 13:15

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 бійців поранено.

Про це на брифінгу заявив  речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

За його даними, протягом 15 серпня у зоні АТО було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників.

"Ще 4 БПЛА країни-агресора перетнули адміністративну межу між окупованим Кримом і Херсонщиною, але через деякий час повернулися назад", - зазначив Мотузяник. 

На Донецькому напрямку в районі Донецька територія ведення активних бойових дій продовжує розширюватися. Крайня точка напруження на півночі - с. Кам’янка  на схід від Авдіївки, на півдні у с. Новомихайлівка бойовики застосовують важке озброєння.

"На ділянці фронту біля Донецька противник тричі застосував установки "Град", внаслідок чого від ворожим вогнем опинилися житлові квартали Опитного", - додав Мотузяник.

Продовжує зберігатися хитке перемир’я біля Світлодарська, ворог веде "турбуючий" вогонь зі стрілецької зброї. В районі Горлівки основні бойові дії розгорнулися пізно ввечері 15 серпня, ворог розпочав артилерійський та мінометний обстріл укріплень сил АТО на північ від міста.

Зафіксовано роботу 120-мм мінометів, 152-мм гаубиць, а також танків НЗФ, які розташовані у північних районах Горлівки та її передмістях – Зайцевому і Гольмівському.

На захід від Горлівки противник тричі порушив перемир’я, українські позиції поблизу с.Троїцьке обстрілювалися зі 152-мм гармат.

У Авдіївці, Опитному, Пісках, Красногорівці, Мар’їнці перестрілки тривають у цілодобовому режимі.

"В цілому на Донецькому напрямку ведуться бойові дії найвищої інтенсивності, ватажки бойовиків регулярно погрожують наступом. За оперативною інформацію, на окупованих територіях Донецької області, зокрема в Єнакієвому, Торезі, Шахтарську посилено режим комендантської години", - зазначив речник АП.

На Маріупольському напрямку епіцентр протистояння – лінія зіткнення на схід від Старогнатівки. У суботу бойовики стріляли тут 7 разів, у тому числі 1 раз – з "Граду".

На Луганському напрямку ворог веде мінометні та гранатометні обстріли Станиці Луганської у темну пору доби. Ціллю ворога  також є житлові квартали райцентру. 

Активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси. В Оріховому та Золотому обстановка напружена, оскільки на цій ділянці фронту противник застосовує міномети, розгорнуті в окупованому Первомайську та його околицях.

 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування