Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Китаї заблокували десятки сайтів за інформацію про потужний отруйний вибух

Неділя, 16 серпня 2015, 16:32

У Китаї заблокували 50 сайтів: інтернет-регулятор посилив обмежувальні заходи через поширення в мережі чуток у зв'язку з вибухом у місті Тяньцзінь на півночі країни.

Про це 16 серпня повідомляє Німецька хвиля з посиланням на китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Згідно із заявою Адміністрації з кіберпростору Китаю (CAC),  50 сайтів були звинувачені у провокуванні паніки, викликаної тим, що вони публікували непідтверджені відомості або дозволяли своїм відвідувачам поширювати безпідставні чутки.

"Адміністрація оголосила про політику "нульової терпимості" до сайтів, які поширюють невідповідну дійсності інформацію після великих катастроф", - зазначено у повідомленні.

На заблокованих сайтах стверджувалося, що вибух "знищив майже тисячу осіб", "торгові центри в Тяньцзіні розграбовані" і "керівництво країни змінило адміністрацію Тяньцзіня".

У CAC заявили, що такі чутки призводять до негативних наслідків. Відомство відключило і відкликало ліцензії у 18 сайтів, а також заморозило активність ще на 32 ресурсах.

За останніми даними, внаслідок вибуху на складі хімічних речовин в Тяньцзіні загинули не менше 112 осіб, поранено понад 700, близько 100 людей залишаються зниклими безвісти, у тому числі 85 пожежників. 

Разом з тим АFР повідомляє з посиланням на начальника генштабу військового округу Пекіна, що на складі хімічних речовин у китайському Тяньцзіні зберігалися сотні тонн високозбагаченого отруйного ціаніду.

За словами військових, ціанід був виявлений у двох місцях у зоні вибуху. "За попередніми оцінками, обсяг становить близько кількох сотень тонн", - зазначив військовий офіцер.

Усі фото з сайту dailymail.co.uk 
 
 
 
 
 

Повідомлялося, що на місці трагедії зберігалося 700 тонн ціаніду натрію. 

Влада Китаю намагалася заспокоїти громадськість тим, що попри підвищення концентрації забруднюючих речовин повітря у Тяньдзіні є безпечним. Однак у суботу "Сіньхуа" повідомила, що концентрація ціаніду в стічних водах у 10,9 разів перевищила допустимі норми наступного дня після вибухів.

Відтоді вона знизилася, але досі вдвічі перевищує норму. Екологи з Greenpeace повідомили, що брали проби поверхневих вод у чотирьох місцях і не виявили високої концентрації хімікалій.

Попри це 16 серпня влада провела евакуацію населення з прилеглих до аварії районів.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...