Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС закликає Росію посприяти припиненню ескалації на Донбасі

Понеділок, 17 серпня 2015, 19:21

Україна закликала Росію вжити невідкладних заходів, щоб припинити ескалацію ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

"Україна здійснить додаткові зусилля для належної уваги світової громадськості до небезпечного загострення обстановки на Донбасі і розгляду цього питання у відповідних міжнародних форматах", - сказано в повідомленні.

У МЗС стурбовані тим, що протягом останнього тижня (10-16 серпня) значно зросла кількість обстрілів бойовиками з російської зброї позицій Збройних сил, а також житлових районів і об'єктів інфраструктури.

"За цей час зафіксовано понад 850 обстрілів. Зокрема, 14 серпня бойовики здійснили рекордну кількість обстрілів за останні півроку - 175. Використовується важке озброєння, яке має бути відведено згідно з Мінськими домовленостям. Відкрито і вже фактично щодня застосовуються реактивні системи залпового вогню. Така ескалація призводить до щоденних втрат серед українських військовослужбовців, а також жертв серед мирного населення ", - сказано в повідомленні.

МЗС висловлює обурення у зв'язку з істотним загостренням ситуації на Донбасі в результаті цілеспрямованих провокаційних дій підтримуваних Росією незаконних збройних формувань.

Українська сторона закликає Росію вжити невідкладних заходів, щоб припинити ескалацію ситуації на Донбасі, і неухильно виконувати "мінські домовленості".

Як відомо, бойовики 148 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції і населені пункти 16 серпня.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування