Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії Roshen оштрафували за диск-стрибунець та олівці

Понеділок, 17 серпня 2015, 23:39

Арбітражний суд Липецької області визнав законними штрафи в розмірі 15 тисяч рублів, накладені на Липецьку кондитерську фабрику української корпорації Roshen за порушення митного законодавства.

Як випливає з опублікованого в понеділок рішення суду, суд відмовив кондитерам у скасуванні трьох штрафів по 5 тисяч рублів кожен за три виявлених випадки порушень, пишуть РИА Новости.

Суд встановив, що "дочка" Roshen розмістила на своїх складах для митного оформлення продукцію "диск-стрибунець з логотипом "Рошен", "канцелярське приладдя: олівці кольорові в тригранній дерев'яній оболонці з грифелем", "гра настільна "боксери" з логотипом "Рошен", яка прибула з Гонконгу.

Липецька фабрика має статус уповноваженого економічного оператора, який передбачає спрощену процедуру митного оформлення вантажів. Однак ця процедура, як зазначив суд, не поширюється на товари, які надійшли з офшорних зон - такі товари повинні надходити на акредитовані склади тимчасового зберігання в загальному порядку.

Як сказано в рішенні суду, "спеціальний адміністративний район Гонконг (Сянган) Китайської Народної Республіки входить до переліку держав і територій, що надають пільговий режим оподаткування та (або) не передбачають розкриття та надання інформації під час проведення фінансових операцій (офшорні зони)".

На цій підставі суд першої інстанції визнав законним притягнення компанії до адміністративної відповідальності.

Російське законодавство передбачає штраф за таке правопорушення для юросіб у розмірі від 5 тисяч до 20 тисяч рублів (100 руб - це близько 33,8 грн). Рішення суду набуде чинності через 10 днів, якщо не буде оскаржене в апеляції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування