Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Юнкер обіцяє висновок щодо безвізового режиму для України під Новий рік

Вівторок, 18 серпня 2015, 14:14

Європейська комісія до 15 грудня представить свої рекомендації щодо запровадження безвізового режиму для громадян України на розгляд держав Європейського Союзу.

Про це повідомив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер українському президенту Петру Порошенку у телефонній розмові у вівторок, повідомляє прес-служба президента України.

Юнкер запевнив, що до того часу Єврокомісія розгляне фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для українців, який наша країна спрямувала його інституції 17 серпня, оцінить досягнутий Україною прогрес і надасть відповідні рекомендації.

Порошенко сказав, що Україна очікує на позитивну рекомендацію щодо запровадження безвізового режиму.

Співрозмовники також привітали позитивну динаміку процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та підтвердили готовність до започаткування імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

При цьому Порошенко і Юнкер висловили стурбованість через загострення ситуації на Донбасі вздовж лінії зіткнення і засудили обстріл бойовиками мирних мешканців під Маріуполем.

Вони також обговорили шляхи забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.

Крім того, Порошенко та Юнкер домовились про зустріч найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування