Міноборони відзвітувало про 268 добудованих фортифікаційних споруд на Донбасі

Вівторок, 18 серпня 2015, 18:15

У Міністерстві оборони заявляють, що три лінії фортифікаційних споруд загальною кількістю 268 штук готові майже на 100%.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Міноборони у вівторок.

"Три лінії фортифікаційних споруд готові майже на 100 %. Загальна їх кількість — 268, 240 з яких будували силами облдержадміністрацій, а 28 — Збройних Сил України. Перша лінія контролюється ЗСУ, друга та третя охороняються частинами Нацгвардії", - сказано в повідомленні.

 Фото Міноборони 

"До будівництва споруд долучалися 20 областей та 5 тисяч будівельників. Окрім цього, будували споруди в переважній більшості місцеві жителі, що дало їм змогу у таких скрутний час отримувати в день від 250 до 300 гривень заробітної плати", - також зазначають у Міноборони.

 Фото Міноборони

За словами представника Центрального управління інженерного забезпечення полковника Сергія Марценюка, під час випробувань фортифікації витримали вогонь усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та важкої артилерії.

"Фортифікації уже довели свою реальну ефективність у бойових умовах. Під час боїв під Мар’їнкою, де були зведені фортифікаційні споруди, ворог зазнав значних втрат, але так і не зміг прорвати нашу лінію оборони, - заявив Марценюк.

Водночас ще 21 липня у Міністерстві регіонального будівництва заявляли, що будівництво фортифікаційних споруд на сході України завершено на 100%.

Глава відоства Геннадій Зубко звітував, що "загалом на трьох лініях оборони було зведено 300 оборонних споруд, 600 кілометрів фортифікацій з використанням 12 тисяч бетонних конструкцій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News