Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Google видав основні центри кремлівських тролів і ботів

Середа, 19 серпня 2015, 16:41

Російські інтернет-активісти за допомогою сервісу Google Trends виявили основні центри кремлівських тролів і ботів, які агресивно пропагують російську політику в інтернеті.

Про це у своєму блозі написав користувач otakvot.

Google Trends дозволяє дивитися статистику пошукових запитів, в тому числі – за географічною ознакою. Таким чином виявилося, що в основному такі пошукові запити як "Майдан", "Боїнг", "Референдум", "Порошенко", "Правий сектор", "Донбас" і ряд інших виходять не з великих або прикордонних з Україною міст, а з конкретних невеликих містечок.

"Майже в будь-яких політичних запитах фігурують маленькі селища Ольгине, Яблоновський, Перекатний і Зелений Город. По інтенсивності запитів вони іноді обганяють навіть Москву і Санкт-Петербург!" – написав блогер.

Запит "Майдан":

Запит "Порошенко":

Завдяки сервісу вдалося також встановити, що подібні центри з'явилися в кінці 2013 року, перед кримськими подіями.

"Також вищевказані агентства, швидше за все, намагаються контролювати ставлення до внутрішньої політики, про це говорить статистика за запитами "Гречка", "Санкції" і подібним", – додав блогер.

Як відомо, в місті Ольгине розташовується ТОВ "Агентство Інтернет-Досліджень", в якому сотні співробітників займаються прямою інтернет-пропагандою на догоду Кремлю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування