Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі ОБСЄ заявляють про погрози з боку бойовиків

Середа, 19 серпня 2015, 20:59

На територіях так званих "ДНР" і "ЛНР" щодо Спеціальної моніторингової місії спостерігачів ОБСЄ здійснюється агресія і моральний тиск.

Про це заявив заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг на прес-конференції в Донецьку.

"Минулого тижня ми зафіксували випадки відкритої агресії стосовно співробітників місії ОБСЄ. Іноді такі випадки мали вербальний характер, а іноді були добре організовані і були більш агресивними", - сказав він.

За його словами, 11 серпня кілька людей у військовій формі зі знаками "ДНР", перебуваючи під впливом психотропних речовин, висловлювали погрози на адресу спостерігачів.

16 серпня сталися ще два інциденти, зокрема, в автомобіль ОБСЄ був кинутий снаряд калібром 122 мм, що, на щастя, не розірвався. Останній такий випадок стався у середу, 19 серпня. "У Безіменному один із представників "ДНР" погрожував розправою нашим співробітникам, якщо вони з'являться ще раз у тому місці", - розповів Хуг.

Він також заявив про вимоги, які суперечать одна одній, що висуваються спостерігачам з боку представників "ДНР" і "ЛНР".

"З одного боку, вони виступають з критикою на адресу місії, оскільки ми нібито не відправляємо достатньої кількості патрулів. А з іншого боку вони ж самі відмовляють нам у доступі до певних місць і таким чином перешкоджають у проведенні нами роботи", - сказав заступник глави СММ.

Відповідаючи на запитання журналістів про наявність фактів перешкоджання роботи ОБСЄ з боку українських військових, Хуг заявив, що "більшість випадків перешкоджання нашій роботі і самі випадки недопуску відбуваються саме на території "ДНР".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування