Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО заявляє про неприйнятність спроб бойовиків захопити нові території

Середа, 19 серпня 2015, 22:30

Держави-союзники по НАТО серйозно стурбовані раптовою ескалацією ситуації у Східній Україні і покладають відповідальність за пошук політичного рішення на Росію.

Про це йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті НАТО.

"Сьогодні союзники по НАТО обговорили ситуацію в Східній Україні. Вони висловили серйозну заклопотаність з приводу недавньої різкої ескалації насильства (...) Росія несе особливу відповідальність за пошук політичного рішення. Будь-яка спроба підтримуваних Росією сепаратистів зайняти ще більшу територію України буде неприйнятною для міжнародного співтовариства", - сказано в повідомленні.

Під час обговорення країни-союзники також наголосили на необхідності для всіх сторін проявляти стриманість з метою деескалації ситуації.

"Вони підкреслили, що повинен бути акцент на пошуку рішення дипломатичними методами. Повна реалізація Мінських угод - це шлях до миру", - підкреслюють в НАТО.

В Альянсі також вказують на те, що спостерігачі ОБСЄ повинні мати можливість "виконувати свою роботу в умовах безпеки і без обмежень".

"НАТО твердо дотримується своєї підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Союзники підтвердили, що незалежна, суверенна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству закону, є ключем до безпеки в євроатлантичному регіоні", - йдеться в повідомленні.

В Альянсі також заявили про намір продовжувати "дуже уважно стежити за ситуацією".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування