Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники Фонду соцстраху присвоїли 30 мільйонів - СБУ

Четвер, 20 серпня 2015, 13:28

Служба безпеки спільно з Державною фінансовою службою припинила протиправну діяльність посадовців Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, які присвоїли бюджетних коштів на суму понад 30 мільйонів гривень.

Про це у четвер інформує прес-центр СБУ.

За результатами проведення торгів на оздоровчі послуги впродовж 2014 року Фонд виплатив 44,8 мільйона гривень. Частину цих коштів, на підставі удаваних договорів, перерахували на фіктивні фірми, зняли готівкою та поділили учасники злочинної схеми.

Відкрито кримінальне провадження за фактами ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, фіктивного підприємництва, відмивання доходів, розтрати майна тощо.

Директорам та засновникам підприємств, на рахунки яких перераховувалися кошти з Фонду, оголосили про підозри. Засновнику одного з підприємств вже винесли обвинувальний вирок.

За рішенням суду проводиться судово-економічна експертиза фінансово-господарської діяльності підприємств, які брали участь у злочинній схемі. Після винесення судових вироків незаконно привласнені кошти повернуть до державного бюджету, зазначають в СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування