Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На базі підводних човнів на Камчатці розлилося паливо. Впустили ракету?

П'ятниця, 21 серпня 2015, 09:50

На Камчатці на пірсі військового об'єкта в ЗАТО Вілючинськ, де розташована база атомних підводних човнів Тихоокеанського флоту РФ, стався розлив компонентів палива.

Це підтвердила прес-служба уряду Камчатського краю, пишуть "Ведомости".

"У четвер увечері [за місцевим часом] при вивантаженні ракети з морського транспорту-ракетовозу, який стоїть у районі бухти Колан у ЗАТО Вілючинськ, трапилася позаштатна ситуація, у результаті якої на пірсі військового об'єкта стався розлив компонентів палива", - повідомив тимчасовий виконувач обов'язків заступника голови уряду Камчатського краю - міністр спеціальних програм і у справах козацтва Сергій Хабаров.

Він запевнив, що загрози життю й здоров'ю жителів Вілючинська немає. "Приводів для занепокоєння в населення немає: загроза радіаційного зараження відсутня", - сказав чиновник.

Локалізацією розливу зайнялися представники угруповання військ і сил на північному сході Росії. Губернатор Камчатського краю Володимир Ілюхін зібрав у Вілючинську штаб з питань ліквідації розливу.

У соцмережі пишуть, що на пірс упустили ракету при перевантаженні.

Також пишуть, що перекинувся ракетовоз. За даними агенції "Камчатка", водій тягача зупинився на дорозі й вийшов із машини. У цей момент автомобіль покотився назад, з'їхав у кювет і перекинувся на бік. Ніхто не постраждав.

На базі у Вілючинську базуються стратегічні ракетні підводні човни, озброєні рідинними ракетами типу Р-29. Паливом у цих ракетах є високотоксичний несиметричний диметилгідразин, а окиснювачем - з'єднання на основі тетроксиду азоту, який, потрапляючи в повітря, дає характерний коричневий димок.

Інцидент не загрожує військовослужбовцям і жителям прилеглих населених пунктів, заявило Міноборони РФ.

"О 09.30 мск на причалі в місті Вілючинськ (Камчатський край) при завантаженні для відправки на утилізацію корпуса балістичної ракети без бойової частини технічним розрахунками було виявлено витік залишків окиснювача. Жодної загрози особовому складу, мешканцям прилеглих населених пунктів і екологічної безпеки регіону немає", - повідомила прес-служба Міноборони РФ 20 серпня.

Особовий склад технічної бази провів проливку водою корпуса ракети для нейтралізації залишків окиснювача.

"Найближчим часом корпус ракети буде відправлено на підприємство для утилізації", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування