"Газпром" повинен відповісти на претензії ЄК до 28 вересня

Субота, 22 серпня 2015, 00:19

Єврокомісія дала відстрочку "Газпрому" на вивчення заяви про претензії ЄК в рамках триваючого антимонопольного розслідування і складання формальної відповіді до 28 вересня.

Про це повідомив прес-секретар ЄК Рікардо Кардосо, передають "РИА Новости".

Раніше в звітності "Газпрому" за другий квартал говорилося, що термін, протягом якого компанія може подати формальну відповідь, закінчується 11 вересня. У п'ятницю в управлінні інформації "Газпрому" повідомили, що тепер кінцевим терміном подачі цієї відповіді визначений кінець вересня.

"Єврокомісія погодилася на запит "Газпрому" про збільшення терміну на відповідь - це означає, що тепер він повинен надійти до 28 вересня", - заявив Кардосо.

За його словами, Єврокомісія "проаналізувала причини цього запиту і надала відстрочку, дозволяючи "Газпрому" повністю скористатися своїми правами на захист".

Кардосо підкреслив, що напрямок компанії заяви про претензії Єврокомісії не передбачає результату антимонопольного розслідування.

"Ми ретельно вивчимо відповідь "Газпрому" до прийняття будь-якого рішення", - запевнив він.

У серпні 2012 року ЄК ініціювала розслідування про потенційний порушенні "Газпромом" антимонопольного законодавства ЄС. "Газпром" вважає претензії, пред'явлені ЄК, необгрунтованими.

Єврокомісія 22 квітня прийняла заяву про заперечення в рамках цього розслідування. ЄК висунула офіційні звинувачення компанії у порушеннях в Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литві, Польщі та Словаччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування