У зоні АТО 8 бійців поранено, ситуація складна у напрямку Маріуполя - штаб

Субота, 22 серпня 2015, 15:48

За добу, що минула, у ході бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 військових отримали поранення.

Про це на брифінгу 22 серпня повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник.

В межах Донецької та Луганської областей прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 4 безпілотників ворога.

Також було зафіксовано проліт ще одного БПЛА та російського вертольоту Мі-8 на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

Ситуація залишається надзвичайно складною у напрямку Маріуполя.

"Обстріл українських рубежів оборони вівся здебільшого з важкої артилерії. Зокрема, були обстріляні опорні пункти сил АТО недалеко від Богданівки, Прохорівки, Старогнатівки, Лебединського та Виноградного на схід від Маріуполя", - повідомив Мотузяник.

Також обстрілу з гаубиць зазнали житлові квартали Прохорівки.

"Вогонь вівся з висот поблизу Білої Кам`янки, які контролюються бойовиками. На цій ділянці фронту противник проявляв активність з опівночі і до 10 ранку. Протягом решти доби ворожих провокацій не зафіксовано", - зазначив він.

Складною залишається обстановка поблизу Донецького аеропорту.

"Ворог постійно провокує українських військових на ведення вогню у відповідь, використовуючи при цьому стрілецьку зброю та міномети. Важке озброєння у цьому районі протягом доби не застосовувалося", - повідомив речник АП.

Подібної тактики цілодобового обстрілу українських позицій ворог дотримується і в районі Красногорівки та Мар’їнки. Втім, міномети застосовуються значно частіше.

У напрямку Луганська противник обстріляв сили АТО з крупнокаліберних гармат поблизу села Валуйське на схід від Станиці Луганської.

 

"Ворог проявляє активність на заході Луганщини. Так, в районі Бахмутської траси бандформування обстріляли з протитанкових гранатометів та мінометів українські оборонні рубежі поблизу Новотошківського. Неспокійно було у Золотому. Диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу прорвати лінію оборони у тому районі.  Протягом доби поблизу Золотого ворог застосовував міномети, артилерію калібру 122 мм та переносні реактивні установки "Град Партизан", - повідомив Мотузяник.

Також бойовики неодноразово обстріляли з мінометів та артилерії позиції українських військових поблизу Попасної.

Ворожі дії поблизу Троїцького велися виключно у темну пору доби: після опівночі та пізно ввечері бойовики застосували 82-мм міномети.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування