"Влада" Криму залишила під вартою затриманого у справі "26 лютого"

Субота, 22 серпня 2015, 22:59

Київський районний суд Сімферополя на засіданні 19 серпня продовжив до 17 листопада утримання під вартою затриманому у справі "26 лютого" кримському татарину Мустафі Дегерменджі.

Як повідоляє кореспондент Української правди, про це заявили родичі Мустафи.

Як відомо, Мустафа Дегерменджі був заарештований 7 травня 2015 року, йому інкримінують участь у "масових заворушеннях", які за версією СК РФ мали місце близько 16:00 26 лютого під будівлею ВР АР Крим.

Як доказ участі Мустафи у заворушеннях в матеріалах кримінальної справи є відео, де він штовхається з прихильниками "Крим - Росія", однак цей епізод стався на початку мітингу - близько 9-10 ранку.

Заворушення ж, за версією СК РФ, почалися близько 16:00, в цей час Мустафа покинув мітинг, що зафіксовано на відео: він веде свого батька, якому стало погано до швидкої, близько 13:00, і після цього на площу вже не повертається.

26 лютого відбувся багатотисячний мітинг кримських татар проти зміни статусу Криму і виходу його з України.

В даний час під слідством за "масові заворушення" знаходяться більше 10 учасників цього мітингу, троє з них - під вартою. СК РФ вважає масовими заворушеннями штурм будівлі Верховної Ради АР Крим, який розпочався близько 16:00 і протистояння між проукраїнськими і проросійськими учасниками мітингу.

До кримінальної відповідальності притягуються виключно ті, хто вийшов на мітингу за український Крим, при цьому їхні опоненти в суді тепер - "потерпілі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування