В Росії хочуть заборонити імпорт іноземних виноматеріалів. Винороби проти

Неділя, 23 серпня 2015, 15:23

Глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов запропонував заборонити імпорт іноземних виноматеріалів, оскільки російські винзаводи фактично розливають іноземні вина.

Про це Ткачов заявив в ефірі телеканал "Росія 24" 23 серпня, повідомляє РИА Новости.

"По імпорту завозимо готовий виноматеріал. Наші заводи - цехи з розливу вина. І це неприпустимо. Коли фермер починається закладати термін окупності 15 років, простіше завезти контейнер з ПАР. Звичайно, економіка буде найкраще у того, хто розлив під брендом російським. Ми повинні або підняти мито кратно, або взагалі закрити цей вид бізнесу", - заявив він.

Також повідомляється, що раніше винороби анексованого Росією Криму звернулися до уряду РФ з проханням обмежити ввезення вин з Європи і захистити таким чином місцевих виробників.

У свою чергу президент Союзу виноградарів і виноробів Росії Леонід Попович виступив проти  різкої заборони на ввезення виноматеріалів, оскільки це призведе до втрати 30% виробництва вин у країні.

Як заявив Попович в ефірі радіостанції "Говорить Москва", приблизно 30% продажів вина в Росії - іноземний виноматеріал, який привозиться і "тут розливається в пляшки, потім називається російським вином і прекрасно продається".

При цьому можливість подібної заборони у Союзі не виключають, але при цьому пропонують дати виробникам час на поступове заміщення імпорту: "Щойно мито піднімемо і почнемо садити виноград, ... але виноград росте 5 років", пояснив Попович.

Як відомо, в РФ з 6 серпня цього року почав діяти указ про знищення санкційної продукції не тільки на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії указу було знищено понад 250 тонн продуктів.

Станом на 14 серпня в Росії знищили 550 тонн контрабандної рослинної харчової продукції та 47 тонн контрабандної продукції тваринного походження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування