Малайзія чекає від звіту Нідерландів по MH17 відповіді на одне головне питання

Неділя, 23 серпня 2015, 16:30

Головне, що повинно бути зазначено у доповіді слідчої групи з Нідерландів по краху Боїнга МН17 - справжня причина катастрофи.

Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на малазійське агентство Bernama, про це заявив міністра транспорту країни Ліоу Тіонг Ліоу.

Малайзія направила Нідерландам свою оцінку доповіді голландської слідчої групи про катастрофу малайзійського "Боїнга" над Донбасом.

"З мого боку було б неправильним розкривати зміст доповіді, оскільки вона ще не завершена. У попередній доповіді згадувалося про те, що MH17 збив "об'єкт високої енергії", ми хочемо розібратися в цьому. Я сподіваюся, що звіт допоможе", - зазначив чиновник.

Також міністр додав, що Нідерланди обіцяли опублікувати звіт про результати розслідування у жовтні.

"Найголовніше, що у доповіді повинна бути вказана дійсна причина катастрофи", - підкреслив Ліоу.

Як відомо, раніше Малайзія закликала розробити альтернативний варіант розгляду справи про катастрофу "Боїнга" на сході України після того, як Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винуватцем трагедії.

Також Ліоу заявив, що буде сформований міждержавний суд, або справу передадуть до Міжнародного кримінального суду.

У проекті резолюції йшлося, що РБ ООН "приймає рішення створити міжнародний трибунал з єдиною метою притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за злочини, пов'язані зі знищенням в Донецькій області України літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував 17 липня 2014 рейс MH17". 

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17.  Росія виступала проти цього. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...