Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Південна Корея вимкнула гучномовці на кордоні з КНДР

Вівторок, 25 серпня 2015, 07:24

Південна Корея виконала умови домовленості про врегулювання конфлікту з КНДР і в 12:00 дня за місцевим часом вимкнула встановлені на кордоні гучномовці.

Про це пише tvrain.ru з посиланням на Kyodo news.

Напередодні сторони домовилися про врегулювання конфлікту після багатогодинних переговорів. Сеул пообіцяв припинити мовлення пропаганди на територію КНДР, а Пхеньян погодився висловити жаль з приводу вибухів мін на кордоні, в результаті яких постраждали південнокорейські солдати.

Коли переговори ще велися, президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила, що Сеул не збирається вимикати гучномовці доти, поки влада КНДР не вибачаться за інцидент з підривом військовослужбовців.

Південна Корея відновила мовлення через гучномовці у серпні вперше за 11 років. За кілька днів до цього двоє південнокорейських військовослужбовців підірвалися на міні в буферній зоні при патрульному обході кордону. У Пхеньяні назвали вибухи відлунням Корейської війни середини минулого століття.

20 серпня військові КНДР обстріляли гучномовці з артилерійських знарядь, а Південна Корея відкрила вогонь відповідь. Після цього північнокорейський лідер Кім Чен Ин привів армію в повну боєготовність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування