СБУ ліквідувала потужний конвертаційний центр на Харківщині

Вівторок, 25 серпня 2015, 11:05

На Харківщині Служба безпеки спільно з Державною фіскальною службою припинила протиправну діяльність потужного конвертаційного центру.

Про це у вівторок інформує прес-центр СБУ.

До складу конвертцентру входили декілька десятків фіктивних підприємств, що використовувались для виведення у тіньовий обіг коштів провідних державних підприємств машинобудівної і транспортної галузей. Обсяг незаконних операцій лише з січня 2015 року склав понад 500 мільйонів гривень.

Законспірований центр був розташований в окремій будівлі в лісопарковій зоні Харкова, обладнаний новітніми засобами безпеки, у тому числі спеціальним бункерним приміщенням для екстреного знищення печаток і документів, а для ведення тіньової бухгалтерії використовувалася надпотужна комп’ютерна система.

Охорону будівлі та прилеглої території забезпечували озброєні охоронці. За місцем розташування "офісу" зловмисники зареєстрували адвокатське об’єднання, що на їхню думку повинно було забезпечити недоторканість конвертаційного центру від правоохоронних органів з мотивів начебто збереження адвокатської таємниці.

Для прикриття незаконної діяльності одним з його керівників була створена громадська організація, яка нібито сприяла правоохоронній діяльності. Зловмисник до того ж знаходився під впливом спецслужб Росії, які через підконтрольні їм російські недержавні структури здійснювали діяльність на шкоду інтересам України.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України з дозволу суду за клопотанням Генеральної прокуратури України Управління СБУ в Харківській області провело спецоперацію, за результатами якої протиправна діяльність конвертаційного центру припинена.

Під час обшуків вилучено печатки фіктивних компаній, бухгалтерську документацію. Слідчо-оперативні дії тривають, зазначають в СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...