Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Сенцова оскаржить вирок у Верховному суді РФ

Вівторок, 25 серпня 2015, 15:43

Захист українського режисера Олега Сенцова у справі про теракти в Криму має намір оскаржити у Верховному суді РФ вирок у вигляді 20 років колонії.

Про це повідомив журналістам у вівторок адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Це очікуваний вирок. Олег казав, що буде саме цей термін. Йому ці цифри називали, та й захисникам теж. Ми маємо намір оскаржити вирок у Верховному суді, однак не думаємо, що там будуть якісь зміни. Можливо, скинуть роки два максимум", - сказав Дінзе.

Він зазначив, що адвокати хочуть домогтися відправки Сенцова і другого фігуранта справи - Олександра Кольченка - в Україну для відбуття покарання.

Дінзе зазначив, що громадські організації вже визнали обох засуджених політичними в'язнями. Також він підкреслює, що докази, пред'явлені в суді, були сфабриковані.

"Ми надали матеріали в суді, які показують, що Олег невинний. Сам він завжди говорив, що під час попереднього слідства йому в руки весь час вкладали предмети, тому відбитки пальців на зброї не є доказом його провини. Крім того, багатьох людей в ході процесу катували, на багатьох чинили психологічний тиск", - заявив Дінзе.

Як відомо, у вівторок Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Сенцова і Кольченка. Їх визнано винними.

39-річного українського режисера Олега Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі.

Кольченку суд дав 10 років в’язниці.

У МЗС України вирок російського суду назвали пародією на правосуддя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування