Одеська поліція стартувала. Порошенко чекає тріумфу

Вівторок, 25 серпня 2015, 17:07

Одеська патрульна поліція склала присягу в центрі міста у присутності президента Петра Порошенка.

Одесса! Патрульная полиция стартовала! Потемкинская лестница вслед за Дюком во власти полиции! :) Уф! Поддержите Одесситы!!!

Posted by Arsen Avakov on Tuesday, August 25, 2015

Глава держави сказав, що "це – не просто якийсь черговий підрозділ, це – нова сторінка історії України", повідомляє прес-служба президента.

"Я впевнений, що одеська поліція повторить успіх своїх київських побратимів, де поліція була запущена трохи більше місяця тому, і вже сьогодні 80% киян твердо довіряють поліцейському в новій формі. Вони знають, що в поліцейського вони знайдуть захист, допомогу, підтримку, Закон і Конституцію", - заявив Порошенко.

"Вірю, ви не осоромите високе звання українського поліцейського. Адже довіра, яку отримали ваші колеги у Києві, – це найбільший скарб, який важко зібрати і так легко втратити", - додав він.

Президент наголосив, що "поліція – це сервіс, послуга, яку держава надає громадянам".

"Київ вже показав, що ми почали змінюватись, і реформа йде. Впевнений, що ця реформа буде тріумфально продовжена в Одесі", - сказав він.

Порошенко згадав про свій візит напередодні до Німеччини. "Ключове завдання полягає в тому, щоб пришвидшити реформи і забезпечити швидку інтеграцію України до Європейського Союзу", - сказав він.

"Впевнений в тому, що ми найближчим часом зможемо відзвітувати про проведення реформи і отримати перспективу безвізового режиму. Ми – європейська країна, і поліція є ключовим атрибутом європейської країни", - сказав президент.

"Впевнений в тому, що за декілька місяців нам вдасться побудувати не лише патрульні поліцію, а всі сфери правоохоронців", - додав він.

Новим патрульним Порошенко сказав: "Дякуючи підтримці всього українського суспільства та наших зарубіжних партнерів, ви добре навчені, оснащені технічно, маєте чітко визначені обов’язки та права. Своє право гідно представляти поліцейського Одеси ви вибороли у непростій боротьбі: на одне місце претендувало 12 осіб".

Крім того, в Одеській морській академії Порошенко сказав, що конкурс на місце поліцейського – як в одеську мореходку в найкращі часи.

Через щільний професійний відбір пройшов і начальник управління патрульної служби в Одесі Богдан Федун.

Президент наголосив, що, крім злочинності, найважчий ворог, якого нові поліцейські зобов’язані побороти, – це хабар: "Вам будуть пропонувати, там само, як це робиться в Києві, вас будуть спокушувати, вам будуть давати інколи більше, ніж ви зможете заробити за місяць. Але якщо ви візьмете один раз – ви втратите самоповагу і повагу до вас назавжди".

Порошенко зазначив, що "сьогодні Одеса є форпостом реформ", які реалізує Міхеіл Саакашвілі.

Порошенко й Саакашвілі на присязі одеської поліції. Фото з блогу Авакова

"Успіх поліції, успіх в побудові армії, успіх наших дипломатів, які допомогли мені створити потужну світову коаліцію на підтримку України, на захист нашого суверенітету, територіальної цілісності і незалежності є твердим гарантом того, що все у нас буде добре і все у нас вийде"", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування