Amnesty International і США обурені вироком Сенцову

Вівторок, 25 серпня 2015, 17:21

Amnesty International порівнює процес над Сенцовим та Кольченком зі сталінською епохою.

Про це йдеться у заяві організації.

"Величезні тюремні строки аж до двадцяти років, винесені сьогодні двом українським активістам російським військовим судом, стали результатом несправедливого судового розгляду, за час якого викрились достовірні твердження застосування катувань", - заявила Amnesty International.

Правозахисники зауважують, що  цей процес був влаштований з метою надіслати сигнал.

"Він був використаний у російській пропагандистській війні проти України і схожий на показові процеси над дисидентами сталінської епохи", - заявив Богдан Овчарук, прес-секретар Amnesty International Ukraine, який був присутній на судових засіданнях, у тому числі під час сьогоднішнього вироку військового суду в Ростові-на-Дону.

Він наголосив, що будь-які свідчення, отримані через тортури чи інші види жорстокого поводження, мають бути відкинуті, звинувачення у „тероризмі" мають бути зняті, а Сенцов і Олександр Кольченко мають бути або звільнені, або постати перед справедливим цивільним судом".

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт рішуче засудив "судовий фарс в РФ, який завершився сьогодні тюремним вироком для Сенцова і Кольченка. Ганебне рішення".

Нагадаємо, у вівторок російський суд в Ростові-на-Дону засудив українців Олега Сенцова та Олександра Кольченко до 20 та 10 роківпозбавлення волі відповідно.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування