ГРУшникам Єрофеєву і Алєксандрову висунули нові звинувачення

Вівторок, 25 серпня 2015, 19:18

Затриманим в районі міста Щастя співробітникам Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгену Єрофеєву і Олександру Алєксандрову висунули нові підозри за низкою статей Кримінального кодексу України.

Про це повідомила адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Головна військова прокуратура висунула низку нових підозр Алєксандрову і Єрофеєву, зокрема, ведення агресивної війни (ст. 437), незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, незаконне носіння зброї, незаконний порядок в'їзду на окуповані території, тобто цілу низку додаткових статей", - розповіла Соколовська.

При цьому вона підкреслила, що "залишили статтю про теракт і додали статтю про сприяння теракту".

Адвокат також стверджує, що всі підозри безпідставні.

"Поки я не бачу обґрунтованих висунутих підозр", - сказала Соколовська.

Як відомо, російський офіцер ГРУ Алєксандров і капітан ГРУ Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі Щастя під час спроби захопити стратегічний міст.

У результаті бою один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих був поранений у руку, інший - в ногу. Затримані були переведені до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У СБУ заявили, що Україна вважає затриманих в Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Єрофеєва і сержанта Алєксандрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

28 липня радник голови СБУ Юрій Тандит заявив, що суд над Алєксандровим і Єрофеєвим почнеться у вересні 2015 року та проходитиме в Україні.

Наприкінці липня затриманих перевели з госпіталю в слідчий ізолятор Києва.

На початку серпня заступник генерального прокуратора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що цим спецназівцям пред'являть підозру за підготовку і розв'язування збройного конфлікту (війни) на території України.

Таким чином, Матіос дав зрозуміти, що мова про можливість обміну цих російських військовослужбовців не йде.

25 серпня в Службі безпеки України спростували інформацію про нібито внесення в списки обміну полонених Алєксандрова і Єрофеєва. Крім того, адвокат Єрофеєва Соколовська з цього приводу також сказала, що інформація не підтверджена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News