Спостерігачі заявили про нові факти руйнування бойовиками житлових районів

Вівторок, 25 серпня 2015, 23:12

Військові спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін передали спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ нові факти руйнації бойовиками мирних населених пунктів у Донецькій області.

Про це повідомила у вівторок прес-служба української сторони СЦКК.

"Тільки протягом 23-24 серпня черговою зміною і керівним складом української сторони СЦКК було скоєно 35 спроб припинення вогню, який вівся бойовиками з забороненого мінськими угодами важкого озброєння, з них - понад 20 разів успішно. Зокрема, на Донецькому напрямку офіцери СЦКК припиняли вогонь 18 разів, на Луганському - 5, на Горлівському - 11, на Маріупольському - 4", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики продовжують руйнувати житлові масиви населених пунктів біля лінії розмежування, "знищуючи все живе навколо окупованих територій".

"На жаль, відновити режим "тиші" вдається не завжди вчасно. Мають місце чергові військові злочини терористів, які також фіксуються групами спостереження СЦКК", - йдеться в повідомленні.

Так, 24 серпня в 22:15 у напрямку н.п. Спартак бойовики обстріляли артилерійськими снарядами калібром 122 мм місто Авдіївку. В результаті обстрілу значних руйнувань зазнали житлові будинки по вул. Першотравнева і Радянська. Зруйновано дахи, пошкоджено стіни, вибито вікна. Один зі снарядів розірвався на дитячому майданчику на вул. Радянська.

Крім того, пошкоджено лінії електропередач, значна частина міста залишилася без світла. Для відновлення електропостачання необхідно 2-3 доби. Зафіксовано, що середній діаметр воронок від розривів снарядів становить 1,5 м, глибина - 60 см.

"Ці та інші задокументовані факти чергових військових злочинів проросійських сепаратистів доведені до представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначають у СЦКК.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...