"Містралями", які не дісталися Росії, зацікавилися Малайзія та Індія

Середа, 26 серпня 2015, 02:14

Малайзія та Індія зацікавилася універсальними вертольотоносцями типу "Містраль", виготовленими Францією на замовлення Росії та не переданими їй через анексію Криму та розв’язаний конфлікт в Україні.

Про це пише Укрінформ з посиланням на впливове ділове видання La Tribune.

"Міністр (оборони Франції – ред.) повинен відзначити ще одну гарячу тему, на думку ряду джерел: можливо йдеться про перепродаж універсальних вертольотоносців типу "Містраль", які спочатку призначалися для Росії, ВМС Малайзії, якій вже запропоновані французькі корвети Gowind, корвети та підводні човни Scorpene, побудовані суднобудівельною компанією DCNS", - пише видання.

Видання стверджує, що Малайзія, з одного боку, задоволена якістю продукції французьких судно будівельників, з іншого ж її турбує зростання напруженості у Південно-Китайському морі. Крім того, країна висловила зацікавленість у придбанні 18 універсальних французьких винищувачів Rafale "на заміну російських МіГ-29, що розчарували Куала-Лумпур відсутністю надійності обслуговування".

Повідомляється також, що міністр оборони відвідає у неділю Малайзію і по дорозі назад зупиниться в Індії.

"За даними декількох джерел, можливо він візьме участь у церемонії підписання контракту з Нью-Делі на 36 винищувачів Rafale", - пише видання.

Крім того, Індія також зацікавлена в придбанні "Містралів".

"Індія і Росія дуже близькі. Придбання першою двох русифікованих вертольотоносців може бути дуже хорошим виходом для Парижа і Москви ... за умови, що росіяни не вставлятимуть палиці в колеса французам", - пише видання.

Як повідомлялося, на початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...