Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асад упевнений у російській підтримці свого режиму

Середа, 26 серпня 2015, 03:11

Президент Сирії Башар Асад в інтерв'ю ліванському телеканалу руху "Хезболла" заявив про повну упевненість у підтримці його режиму Росією.

Про це пише агенство AFP.

За словами Асада, армія якого вже протягом чотирьох років веде боротьбу з загонами озброєної опозиції і угрупованням "Ісламська держава", офіційний Дамаск впевнений у підтримці, оскільки за роки конфлікту наміри влади Росії "були щирі і прозорі".

Асад підкреслив, що "Сполучені Штати кидають своїх союзників, кидають своїх друзів", в той час як з російською зовнішньою політикою "такого не відбувалося ні за часів Радянського Союзу, ні в сучасній Росії".

Президент додав, що послідовним союзником Сирії залишається Іран, привітавши прийдешнє зняття санкцій: "Сильний Іран означає сильну Сирію, а перемога для Сирії значить перемогу для Ірану. Ми знаходимося на одній осі, осі опору".

Він зазначив, що Росія ніяк не перешкоджає тому, щоб сирійці налагодили діалог між собою. За його словами, тільки за наявності міжсирійську діалогу в країні можна досягти якихось позитивних результатів.

Асад також прокоментував участь бійців руху "Хезболла" в громадянській війні в Сирії, назвавши його повністю легітимним. "Хто запросив "Хезболлу" в Сирію? Вони приїхали за угодою з владою країни, тоді як інші терористичні сили приїхали вбивати сирійців", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...