Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики атакували трасу М14 і позиції неподалік від Широкиного - ІС

Середа, 26 серпня 2015, 10:19

Бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції сил АТО й цивільних об'єктів, у тому числі з важкої зброї, на низці ділянок відзначається активність їхніх ДРГ.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 26 серпня.

У районі Опитне - Водяне бойовики двічі відкривали вогонь зі 120-мм мінометів.

Обстрілів із широкого спектра озброєнь (від 122-мм артилерії до стрілецького озброєння) зазнали позиції українських військ східніше Пісків. Зі 152-мм гармат обстріляли позиції сил АТО на ділянці між Невельським і Красногорівкою, а також південніше залі зичної станції "Красногорівка" і в районі Троїцького.

У районі Авдіївки, Мар’їнки, на ділянці між Новогригорівкою і Гранітним, а також безпосередньо в районі Гранітного бойовики обстріляли позиції українських військ зі 122-мм гармат і 120-мм мінометів.

У темний час доби в районі Гранітного бойовики виводили в першу лінію бронетехніку: 2 танки "відпрацювали" приблизно по 10 снарядів 125-мм по позиціях сил АТО. Північніше, у районі Новоласпи неодноразово відкривали вогонь зі штатного озброєння БМП-2 і БТР-80.

На Приморському напрямку бойовики впродовж доби продовжували вести артилерійсько-мінометні обстріли, чергуючи їх зі спробами діяти невеликими піхотними групами з "нейтральної смуги" по передових позиціях сил АТО.

Усього на даний момент на Приморському напрямку фіксується три артилерійські групи терористів, у складі яких усього 8 батарей 122-мм і 152-мм гармат. Позиції однієї з артгруп розташовані в районі селища Жовтень, другий – у районі Комінтернове й третьої – східніше Саханки.

Бойовики ведуть вогонь в основному зі ствольної артилерії 122-мм калібру, періодично застосовуючи гармати 152-мм калібру. У перманентному режимі бойовики вели вогонь із 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17.

"Основними цілями артилерії супротивника на даному напрямку є розвідані бойовиками пункти й маршрути постачання, пункти управління й КП сил АТО. Удари завдавалися в основному в районі траси М14 і по передових позиціях сил АТО на північний захід від Широкиного, також фіксувалися удари артилерії бойовиків по об'єктах і позиціях у районі н.п. Сопине, Бердянське, Ломакине, Талаківка й Лебединське", - пише Тимчук.

У районі Світлодарського плацдарму (район н.п. Новолуганське, Світлодарськ і Луганське) бойовики впродовж доби застосовували 152-мм артилерію.

Позиції артпідрозділів бойовиків розташовані в "трикутнику" Єнакієве – Вуглегірськ – Булавинське. Також на даній ділянці вони застосовували танки й міномети.

З мінометів і АГС-17 обстріляли позиції сил АТО в районі Кримського й Новотошківки, з танків і БМП – позиції в районі міста Щастя й північніше Станиці Луганської.

У районі Попасної, Катеринівки, Степового, Горіхового бойовики застосовували одразу кілька мінометних підрозділів (усього 8 одиниць 120-мм мінометів і 12 ед. 82-мм мінометів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...