Харківське видання заявляє, що СБУ змушує зняти новину про зламану пошту Райніна

Середа, 26 серпня 2015, 11:38

Харківське видання 057.ua заявляє, що СБУ та ОДА змушує видання зняти новину про злам пошти губернатора Ігоря Райніна.

Про це саме видання написало на сайті.

Журналісти взяли матеріали одіозної сепаратистської групи "КіберБеркут", який стверджував, що йому вдалось зламати пошту Райніна.

Авторка публікації на харківському сайті Ольга Калениченко пояснила "Українській правді", що видання зважилось взяти новину після того, як зв'язалось з кількома людьми, чиї листи були в опублікованій переписці, і ті підтвердили, що писали їх.

"Ми намагались взяти коментар у Райніна чи його прес-служби, але нас більше години відфутболювали, а потім сказали, щоб ми публікували, як вважаємо за потрібне без їхнього коментаря", - розповіла Калениченко.

Проте одразу після публікації, стверджують журналісти, виданню почали надходити дзвінки із ОДА та СБУ з вимогою зняти матеріал.

"Коли дзвонили особисто мені, то я відмовлялась, а потім почали телефонувати власнику нашого холдингу в Києві, і при тому кожен наступний дзвінок був від працівника СБУ вищого рангу. В останніх дзвінках уже були натяки на "маски-шоу", - заявила Калениченко.

Пізніше з'явилась офіційна реакція голови ОДА, в якій Райнін назвав новину "дешевим фейком", а також пообіцяв, що СБУ перевірить, чи не працює видання з сепаратистами.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила "Українській правді", що Служба безпеки нікого ні до чого не змушує.

"Можливо мала місце розмова, коли журналістам намагались пояснити, що новина не відповідає дійсності. Але якщо виявиться факт тиску, то одразу будуть дисциплінарні стягнення, однозначно", - заявила Гітлянська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування