Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розслідування відносно російських спецназівців завершено - Матіос

Середа, 26 серпня 2015, 11:49

Правоохоронні органи України завершили досудове розслідування стосовно затриманих в районі міста Щастя співробітників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва.

Про це заявив на брифінгу в середу в Києві головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

"25 числа, вчора, за участю захисників завершено розслідування щодо цих двох військовослужбовців ... Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова, яких... підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями КК України", - сказав він.

Зокрема, за його словами, російських військовослужбовців звинувачують в організації, участі та здійсненні агресивної війни проти України, переміщенні поза митним контролем знаряддя і боєприпасів, зберіганні і передачі вогнепальної зброї, сприянні діяльності терористичної організації та вчиненні теракту, що призвело до загибелі українських військовослужбовців.

Матіос розповів, що за рішенням генпрокурора України Віктора Шокіна 15 серпня кримінальне провадження стосовно цих російських військовослужбовців, яке розслідували слідчі СБ України, було передано у провадження Головної військової прокуратури України.

"Оскільки, як вам відомо, Головна військова прокуратура оголосила підозру начальнику Генштабу ЗС РФ Герасимову за організацію та розробку і впровадження агресивної війни стосовно нашої держави, всі злочини, які скоюють, або скоювали протягом минулого та нинішнього років представники ЗС РФ на території України спільно з терористами... об'єднані в одне кримінальне провадження, оскільки їхні дії підпадають під єдиний умисел - впровадження концепції гібридної війни ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування