В РФ прямо під час зустрічі з виборцями затримали опозиціонера Яшина

Середа, 26 серпня 2015, 14:59

ФСБ Росії затримала російського опозиціонера Іллю Яшину, який очолює виборчий список "Парнас" на виборах в Костромській області.

Про це повідомив сам Яшин у себе в Twitter.

У середу Яшин проводив у Костромі зустріч з виборцями, несподівано приїхав наряд ФСБ і МВС та затримав опозиціонера.

"На чергову зустріч з виборцями в Костромі приїхав наряд поліції і оперативники ФСБ. Мені викрутили руки, запхали в машину і везуть в ОВС", - сказав Яшин.

Інших подробиць, зокрема, що стало причиною затримання, Яшин не повідомив.

Як розповів Яшин "Новой газете" по телефону з відділу поліції, його звинувачують у статті 19.3 КоАП: непокора вимогам поліції.

За цією статтею можливо покарання до 15 діб арешту. У такому випадку, кандидат вийде на свободу за 4 дні до виборів.

"Це була звичайна зустріч, які ми проводимо щодня. До мене підійшли двоє поліцейських і оперативник ФСБ. Вони спробували зірвати зустріч, але я відмовився з ними розмовляти і продовжив спілкуватися з виборцями, а з поліцейськими говорили наші юристи", - сказав він.

Потім співробітники поліції оголосили, що зустріч, на їхню думку, незаконна. "Я відповів, що з нашої точки зору, все законно, тоді мені заламали руки на очах у завмерлих людей", - продовжив Яшин.

67-й федеральний закон дозволяє кандидатам проводити агітаційні зустрічі без узгоджень з владою, і до сьогоднішнього дня ніяких проблем із законом агітація "Парнаса" не викликала. Більше того, затримувати зареєстрованого кандидата можна тільки за погодженням із прокурором Центрального федерального округу.

Нагадаємо, в травні Яшин представив в Україні доповідь убитого політика Бориса Нємцова "Путін. Війна".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...