Російським спецназівцям може "світити" довічне - адвокат

Середа, 26 серпня 2015, 14:20

Адвокат співробітника ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська допускає, що суд може засудити її підзахисного і другого співробітника ГРУ ГШ ЗС РФ Олександра Александрова до довічного тюремного ув'язнення.

Про це адвокат розповіла агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами наразі вона поки не має усі матеріали справи, і вони їй будуть надані прокуратурою у письмовому вигляді.

Відповідаючи на запитання, коли можуть початися судові слухання, Соколовська висловила думку, що не раніше, ніж через 2 тижні, оскільки їй необхідно ознайомитися з усіма матеріалами.

Коментуючи заяву головного військового прокуратора Анатолія Матіоса про те, що прокуратура буде вимагати для російських спецназівців максимальне покарання, Соколовська зазначила, що в даному випадку мова може йти про довічний тюремний термін.

"Так, це може бути довічне ув'язнення, оскільки санкція за статтею про тероризм передбачає максимальне покарання", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше в середу, 26 серпня, головний військовий прокурор Матіос нагадав, що Александров і Єрофеєв підозрюються у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених 5 статтями КК України.

У тому числі участь і здійснення агресивної війни проти України, переміщення поза митним контролем зброї та боєприпасів, зберігання і передача вогнепальної зброї, сприяння діяльності терористичної організації та вчинення теракту, яке призвело до загибелі українських військовослужбовців.

"За сукупністю складу злочину процесуальний керівник, державний обвинувач проситиме максимальну санкцію за всіма статтями, за якими пред'явлено підозри", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування