Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові пікетували консульство РФ в підтримку Сенцова і Кольченка

Середа, 26 серпня 2015, 20:24

Перед будівлею генерального консульства РФ у Харкові відбувся пікет на підтримку засуджених в РФ до тюремного ув'язнення Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також інших українців, незаконно утримуваних в Росії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції взяли участь до 200 осіб. Спочатку був виконаний гімн України.

Люди тримали плакати: "Васильєва - УДО, Сенцов - 20, Кафка живий", "Велика зрада починається з маленької боягузтва. О.Сенцов", "Свободу Сенцову та іншим".

За словами ініціатора акції Іванни Скиби-Якубової, мета цього заходу - висловити підтримку Сенцову, Кольченку, Надії Савченко та іншим, щоб показати - вони не одні.

"Наша мета - не зрадити власну совість і чесно дивитися в очі своїм дітям, нагадати собі, своїм друзям і всьому цивілізованому світу про те, що наша головна відмінність від Росії в тому, що коли наших б'ють, ми не мовчимо, ми встаємо", - сказала Скиба-Якубова.

Як відомо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок щодо українського режисера Сенцова у справі про підготовку терактів у Криму.

За сукупністю злочинів Сенцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму.

Другий підсудний Кольченко визнаний винним в участі у терористичній організації, співучасті у терористичному акті. За сукупністю злочинів йому присуджено покарання у вигляді 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування