РФ хоче покарати Керрі за відмову Матвієнко у повноцінній візі

Середа, 26 серпня 2015, 20:58

У Раді Федерації пропонують розширити російський список санкцій через те, що США видали голові Раді Федерації Валентині Матвієнко візу обмеженого типу.

Про це заявив "РИА Новости" член міжнародного комітету Радфеду Ігор Морозов.

"Відповідні заходи повинні носити асиметричний характер. Росія повинна розширити свій список санкцій за рахунок осіб, які ухвалили рішення про візу спікеру Радфеду, що суперечить основам міжнародного права - держсекретарю Джоня Керрі і його заступників", - сказав він.

За словами Морозова, Росія також розраховує, що такий крок Вашингтона отримає "дуже принципову" оцінку з боку інших делегатів Міжпарламентського союзу на сесії, яка відбудеться в Нью-Йорку.

"США зловжили своїм правом приймаючої сторони, оскільки в цьому випадку країна є таким же членом Міжпарламентського союзу, як і решта гостей. Вони не мають права вирішувати, в якому обсязі представники національних делегацій можуть працювати на сесії", - заявив Морозов.

При цьому сенатор зазначив, що Росія не має наміру в якості заходів у обмежувати приїзд в країну членів будь-яких міжнародних делегацій та заходів.

Раніше глава комітету Держдуми у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Ярослав Нілов і глава Ради Федерації Валентина Матвієнко отримали візи обмеженого типу.

Чиновники збиралися полетіти до Нью-Йорка для участі з 31 серпня по 2 вересня в четвертій Всесвітній конференції голів парламентів країн-учасниць Міжпарламентського союзу.

У Держдумі назвали образливими для Росії дії США, пов'язані з видачею віз, а делегація російської Ради Федерації у повному складі скасувала свій візит до Нью-Йорка.

Як відомо, Валентина Матвієнко включена в санкційний список США як особа, причетна до порушення територіальної цілісності України. У такій ситуації, американська віза обмежувала  перебування Матвієнко лише зоною в 25 кілометрів від центру Манхеттена, де розташована штаб-квартира ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування