Вбивця двох журналістів у США пояснив злочин помстою за расизм

Четвер, 27 серпня 2015, 05:36

Через дві години після того, як двоє журналістів телеканалу WDBJ7 були розстріляні під час прямого включення підозрюваний у вбивстві Вестер Фленаган відправив на ABC News 23-сторінковий факс, в якому пояснював мотиви свого злочину.

Про це повідомляє "РБК".

За словами ЙОГО, "останньою краплею", яка змусила його взятися за зброю, став розстріл прихожан-афроамериканців у церкви міста Чарльстон 17 червня (тоді жертвами атаки стали 9 чоловік).

Фленаган також зазначив, що піддавався дискримінації за расовою ознакою і сексуальному гнобленню на робочому місці. За його словами, його гнобили як темношкірі чоловіки, так і білі жінки, причому він ставав об'єктом нападок не тільки через колір шкіри, але і через те, що був геєм.

Фленаган раніше працював в WDBJ7 під псевдонімом Брайс Вільямс. Він звільнився два роки тому, при цьому його уход з компанії, за словами президента телеканалу Джефа Маркса, був пов'язаний зі "складними обставинами". Проти свого попереднього роботодавця Фленаган у 2000 році подав до суду за те, що продюсер нібито назвав його "мавпою".

Двоє журналістів - 24-річна репортер Елісон Паркер і 27-річний оператор Адам Уорд, що працювали на телестанції WDBJ7, були вбиті в середу прямо під час роботи в прямому ефірі.

У вбивстві підозрюють екс-співробітника каналу. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News