Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії зі спецфондів вкрали алмазів на півмільйона доларів

Четвер, 27 серпня 2015, 11:06

У Росії розгорівся скандал навколо держпідприємства із формування фонду дорогоцінних металів і каміння, з якого зникли алмази мінімальною страховою вартістю 500 тисяч доларів.

Про це пише російський "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

З "Гохрана" зникло каміння, яке належало архангельському ВАТ "Севералмаз".

Крім зникнення частини каміння виявилося також, що частину каменів "Севералмаза" замінили камінням гіршої якості.

"Навесні компанія направила на сортування в "Гохран" партію алмазів загальною вагою понад 150 тис. карат. Згодом з'ясувалося, що частина сировини була підмінена на гірше за вартісними характеристиками", - стверджує співрозмовник видання.

Інше джерело розповіло, що на "Севералмазе" провели внутрішню перевірку і встановили, що після операцій в "Гохрані" загальна вага партії практично не змінився. Однак вага каменів у групі особливо великих каменів +10,8 зменшилася більш ніж на 66 карат, а у ваговій групі +1,8 зникло каменів на 196 карат.

Перед відправкою сировини в "Гохран" на кожен алмаз вагової групи +10,8 зазвичай складається паспорт.

"Порівняння повернутої з "Гохрану" партії з даними покристальной паспортизації виявило відсутність чотирьох каменів мінімальної страхової вартості $500 тисяч. Камені такого розміру за законом продаються тільки на аукціонах, їх ринкова вартість може відрізнятися від страховий в десятки разів", - пояснило джерело.

Він уточнив, що один зі зниклих алмазів важив понад 23 карат.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування