Фігурант справи про фарбування зірки в Москві зізнався, що оббрехав бейсджамперів

Четвер, 27 серпня 2015, 19:24

Руфер Володимир Подрєзов, що перебуває в СІЗО у справі про розфарбовування висотки на Котельничній набережній в Москві в кольори українського прапора, заявив, що обмовив бейсджамперів, які зістрибнули з даху будівлі в той день.

Виступаючи на засіданні Таганського суду, який розглядає справу бейсджамперів, Подрєзов повідомив, що дав свідчення про те, що вони були на даху будівлі після фарбування зірки, на прохання слідчого або оперативного співробітника.

У свою чергу, знайомий Подрєзова, руфер з Москви, якого затримували разом з підсудним у вересні 2014 року в Санкт-Петербурзі, розповів "Медіазоні", що Подрєзова били у відділенні.

"Ці люди жодного відношення не мають. Просто їх взяли і не хочуть відпускати. Це прохання було перед допитом. Просто сказав, що потрібно буде сказати, що підтверджую раніше дані свідчення. У нього були вже готові протоколи, і він просто їх зачитував", - сказав Подрєзов.

Розгляд справи бейсджамперів Таганський суд Москви почав 18 серпня.

Фігурантами справи є бейсджампери з Москви Олександр Погрєбов, Олексій Широкожухов, Євгенія Короткова та Ганна Лепьошкін, а також руфер з Санкт-Петербурга Володимир Подрєзов.

Всі фігуранти справи обвинувачуються у вандалізмі і хуліганстві, скоєному з політичних мотивів. Обвинуваченим загрожує до семи років позбавлення волі.

За версією слідства, Павло Ушивець (відомий під прізвиськом Гриша Мустанг) вирішив дестабілізувати обстановку в Росії, для чого об'єднався з іншими фігурантами і перефарбував зірку так, що вона стала схожа на український прапор.

Бейсджампери стверджують, що нічого про план Ушивця не знали, а чисто випадково зістрибнули з будівлі в той же день. Прямих доказів їхньої участі в змові слідчим знайти не вдалося.

Meduza

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування