Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запорізька облрада виступила за надання регіону спеціального статусу

П'ятниця, 28 серпня 2015, 03:48

Запорізька облрада звертається до президента та Верховної Ради України із закликом надати Запоріжжю спеціальний статус, узв’язку із екологічною ситуацією в регіоні.

Про це пише Голос Запоріжжя.

Сесія Запорізької обласної ради підтримала проект Закону України "Про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України в соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях з ускладненою екологічною ситуацією". Звернення на підтримку проекту закону зібрало депутатську більшість - спецстатус Запоріжжя підтримали 66 з 69 присутніх депутатів

Основною ідеєю законопроекту стало розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад і комплексна соціальна підтримка жителів Запорізької області.

Йдеться про можливість поліпшення соціально-економічної ситуації шляхом перерозподілу податкових зборів для збереження коштів у місцевих бюджетах. Надалі збережені кошти мають спрямовуватися на реалізацію медичних, екологічних та освітніх проектів, соціальну підтримку населення.

"Законопроект націлений на процвітання області і всієї України. Крім того, він вписується в рамки адміністративно-територіальної реформи, яка була оголошена в Україні та може стати її невід'ємною частиною, - стверджує депутат обласної ради, голова групи "Соціальне Запоріжжя" Олена Семененко.

Запорізька облрада звертається до Президента та Верховної Ради України із закликом розглянути і прийняти закон.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування