Більшість українців вважають РФ агресором, а "ДНР" і "ЛНР" - терористами

П'ятниця, 28 серпня 2015, 15:12

71% українців вважають Росію країною агресором, а майже 65% назвали так звані "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Про це свідчать дані опитування "Центру Разумкова".

8,7% опитаних вважають, що Росія непричетна до подій на Сході України та не є стороною конфлікту.

64,9% респондентів назвали "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, які не мають права представляти населення відповідних територій.

16,3% вважають їх представниками окупованих територій.

Більше 50% опитаних вважають події на Сході загарбницькою війною Росії, 25,6% - боротьбою США і РФ за вплив на Україну, 13,6% назвали їх громадянським конфліктом.

При цьому 34,5% українців вважають, що Україна має продовжити АТО до повного відновлення контролю над окупованими території.

28,5% вважають, що цим територіям слід надати особливий статус, а 19,9% взагалі пропонують відокремити окуповані райони Донбасу від України.

36,5% опитаних підтримують закріплення в Конституції особливого статусу Донбасу, 39,2% такого варіанту не підтримує.

Українці загалом негативно – 44% – оцінюють поточні результати Мінських домовленостей, майже 12% ставляться до них позитивно, а майже 23% - нейтрально.

Дослідження проведене з 7 по 16 серпня серед 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування