Проукраїнських кримчан внесли до "списку недоброзичливців" - активіст

Неділя, 30 серпня 2015, 00:28

МВС РФ у Криму створило список кримчан, які мають відношення до проведення, організації або участі в проукраїнських мітингах на півострові.

Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань", посилаючись на активіста Українського культурного центру Леоніда Кузьміна, який потрапив у цей список.

"Є якийсь список "недоброзичливців". Співробітники карного розшуку повідомили, що їм дано вказівку провести бесіди з усіма, включеними до списку. Його я бачив мигцем, зауважив лише, що список довгий, там близько ста осіб", - розповів Кузьмін.

Бесіда з ним тривала близько 40 хвилин. У активіста запитували, чи брав він участь у заходах з використанням української державної символіки і чи не збирається він їх проводити надалі.

28 серпня активіста Українського культурного центру Леоніда Кузьміна викликали на допит співробітники карного розшуку МВС Росії в Криму.

Нагадаємо, раніше Леоніда Кузьміна і двох учасників акції в Сімферополі 9 березня, приуроченої до дня народження українського письменника Тараса Шевченка затримали після закінчення заходу. Їх звинувачували в порушенні проведення мітингу -демонстрація української символіки, яка не була зазначена в заявці на проведення заходу. Інших активістів - Олександра Кравченка і Вільдара Шукарджіева суд також засудив до 40 годин громадських робіт.

11 березня Леоніда Кузьміна звільнили із сімферопольської школи, де він працював викладачем, за статтею "невідповідність займаній посаді", назвавши "агентом Держдепу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування