Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Болгарія посилює покарання за торгівлю людьми

Неділя, 30 серпня 2015, 07:43

Внесення зміни до Кримінального кодексу Болгарії передбачають більш жорсткі покарання для торговців людьми.

Про це повідомив міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов, коментуючи арешт трьох болгар, причетних до загибелі 71 мігранта на території Австрії, передає Укрінформ.

Якщо донедавна за такі злочини винуватці каралися штрафом, то в новому законодавстві передбачені тюремне ув'язнення та конфіскація майна.

"Виглядає смішним той факт, що в нашому законодавстві донедавна за торгівлю людьми передбачалися лише грошові штрафи від 500 до 4 тисяч євро. Уже затверджено в першому читанні зміни в Кримінальному кодексі. Вони передбачають більш жорсткі покарання: до трьох років тюремного ув'язнення. Якщо ж слідством буде доведена співучасть у подібних злочинах державних чиновників, обов'язковою буде конфіскація майна цих чиновників", - зазначив Мітов.

За його словами, держави-члени ЄС змушені вирішувати питання біженців самотужки, виходячи з ситуації, реальної ситуації, через відсутність у ЄС спільної стратегії врегулювання кризи з біженцями.

Як відомо, в Австрії знайшли вантажівку, в кузові якої знаходилися тіла біженців, що намагалися нелегально проїхати до країни.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування