Чеську Республіку відвідає глава НАТО Йенс Столтенберг

Неділя, 30 серпня 2015, 08:23

На запрошення прем'єр-міністра Богуслава Соботки в Чеську Республіку приїде з візитом генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Про це повідомляє Радіо Прага.

Його приїзд на минулому тижні схвалив уряд. Візит пройде 9 і 10 вересня. Головною темою зустрічі прем'єра і глави НАТО буде адаптація Північноатлантичного альянсу до змін ситуації з безпекою.

Крім того, мова піде про План дій з підготовки НАТО, який був прийнятий в 2014 році на саміті в Уельсі, про роль Чехії у його складанні і про підготовку саміту НАТО, який пройде в липні 2016 року в Варшаві.

У зустрічі також візьмуть участь міністр фінансів Андрій Бабіш, заступник голови уряду з питань науки, досліджень та інновацій Павло Белобрадек, міністр оборони Мартін Стропницький і міністр закордонних справ Лубомир Заоралек.

Столтенберг також зустрінеться з президентом країни Мілошем Земаном.

Нещодавно під час дводенного візиту Столтенберга в Грузію у навчальному центрі "Крцанісі" було відкрито спільний з НАТО тренувальний і оціночний центр.

В МЗС Росії розміщення об'єкта такого типу в Грузії назвали серйозним дестабілізуючим фактором у безпеці всього регіону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News