"ДНР" обстріляє школи 1 вересня і попросить в РФ "миротворців" - штаб

Неділя, 30 серпня 2015, 14:28

На 1 вересня бандформування "ДНР" запланували провокаційні заходи - обстріли шкіл та інших навчальних закладів регіону - в яких планують звинуватити сили АТО.

Про це на брифінгу заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко. 

"Бандформування "ДНР" розробило план проведення провокаційних заходів до 1 вересня. Йдеться про цинічний злочин – обстріли шкіл та інших навчальних закладів регіону, в яких брехливо будуть звинувачені сили АТО", - зазначив він.

"Бойовики планують використати цю провокацію як привід для звернення до РФ з проханням офіційного і відкритого введення  так званих "миротворчих військ", - додав Лисенко.

При цьому речник АП закликав усіх до пильності, перш за все – мешканців Сходу.

Як відомо, раніше у ході телефонної розмови президента Франції і канцлера ФРН Меркель з президентом РФ Путіним і домовилися про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.

Лідери трьох країн також відзначили ключову роль ОБСЄ у врегулюванні конфлікту на сході України, а також необхідність відведення важкого озброєння  від лінії зіткнення та нагадали, що процес виведення важких озброєнь і озброєння калібром менше 100 мм повинен бути завершений якомога швидше.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News