Аваков наполягає, що заяви про легальність затриманого бурштину – неправда

Середа, 5 серпня 2015, 12:43

Заяви представників державного підприємства "Укрбурштин" про те, що затримані у Рівненській області у вівторок 2,6 тонни бурштину легальні, не відповідають дійсності.

Про це під час засідання уряду у середу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"За всю історію ця компанія не видобула стільки бурштину, як вчора затримали", – заявив він.

За словами Авакова, чиновники, які зараз заявляють про легальність цього бурштину, "сидять на двох стільцях" – державних і приватних компаній.

Зокрема, він заявив що ще раніше після початку боротьби з нелегальним видобутком бурштину в Дубровицькому районі Рівненської області "юрбу невдоволених" цим очолив голова місцевої райдержадміністрації Сергій Киркевич. Аваков заявив, що звертатиметься до президента з проханням звільнити Киркевича.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк виступив з вимогою притягнути до відповідальності чиновників, які покривають нелегальний видобуток бурштину.

Крім того, заступник голови Державної фіскальної служби і голова податкової міліції Сергій Білан заявив, що у вівторок була виявлена ще одна тонна бурштину, який був не сировиною, а вже обробленими виробами. Також були конфісковані 23 верстати.

За словами Білана, послугами нелегальних старателів користувалася ціла мережа підприємств.

Також, за його словами, поблизу Рівного був затриманий Lexus з організатором цієї нелегальної схеми та документами, які свідчили також про ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Крім того він додав, що минулого тижня у Чернівцях був ліквідований підпільний цех і вилучене обладнання та матеріали на мільйони гривень.

Як відомо, у середу арбітражний керуючий компанії "Укрбурштин" Олена Левкович заявила, що затримані у вівторок 2,6 тонни бурштину були легальними. За її словами, компанія через суд вимагатиме його повернення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування