У Петербурзі готують пікети проти знищення санкційної їжі

Субота, 8 серпня 2015, 18:42

У центрі Санкт-Петербурга готують провести акцію проти знищення на кордоні заборонених до ввезення в Росію продуктів.

Активісти руху "Демократичний Петербург" проведуть серію одиночних пікетів на Невському проспекті і закликають городян вийти на вулиці з тематичними плакатами, щоб виступити проти утилізації продуктів харчування, пише "Новая газета".

"Пікетувальники вишикуються з плакатами на початку Невського: від будинку 4, у дворі якого встановлено блокадний глобус із рядками поета-блокадника Ю.Воронова: "Щоб знову на земній планеті / Не повторилося тієї зими / Нам потрібно, щоб наші діти / Про це пам'ятали як ми" - до будинку 14, на фасаді якого розміщено блокадний попереджувальний напис і мармурова дошка на згадку про подвиг ленінградців", - заявили активісти руху.

Активісти наполягають на тому, що знищення їжі - "блюзнірство" щодо історії Росії, зокрема, до подвигу блокадного Ленінграда, тому "шалене рішення влади відгукується болем у серці кожного, що зберігає пам'ять про померлих від голоду ленінградців".

Також представники руху наголосили, що 23 мільйони росіян наразі живуть за межею бідності через політичні рішення уряду, на тлі чого знищення продуктів є "верхом цинізму" і справжнім злочином.

Як відомо, указ президента РФ Володимира Путіна про знищення продуктів харчування, заборонених до ввезення в країну, набув чинності 6 серпня. Уряд дозволив знищувати потрапили під ембарго продукти харчування будь-яким законним способом.

За 2 дні з початку дії указу Росія знищила майже 350 тонн санкційної продукції.

При цьому, за даними соціологів, абсолютна більшість (87%) опитаних жителів РФ не підтримують рішення влади по знищенню продуктів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування