ОБСЄ про нічну пожежу: Хтось бажає, щоб місія перестала доповідати, що відбувається у Донецьку

Неділя, 9 серпня 2015, 14:40

Пожежа у Донецьку, внаслідок якої згоріли 4 бронемашини СММ ОБСЄ, може бути пов'язана з чиїмось бажанням, щоб ОБСЄ перестала доповідати про те, що відбувається на Донбасі. 

Про це йдеться у заяві місії, яку оприлюднено 9 серпня. 

"О 2:25 ночі СММ зареєструвала пожежу кількох автомобілів ОБСЄ на стоянці перед резиденцією ОБСЄ в Донецьку. Пожежники швидко відреагували і спробували загасити вогонь. В результаті, чотири автомобіля СММ були знищені вогнем. Розслідування інциденту триває", - зазначили в місії.

У місії ОБСЄ також зазначили, що три автомобілі були знищені повністю, один сильно пошкоджений, ще три транспортних засоби  пошкоджені частково.

"Спостерігачі місії не постраждали, пошкоджень інших транспортних засобів ОБСЄ не зафіксовано",  - зазначено  у повідомленні. 

В ОБСЄ підкреслили, що повідомляють про цей насильницький напад на її цивільних спостерігачів у Донецьку "також об'єктивно, неупереджено та оперативно, як і про жорсткі напади, що зачіпають українське цивільне населення в Донецьку та за його межами, на інших територіях у Донецькій області та на сході України".

"Однак, мабуть, є такі, що бажають, щоб ОБСЄ перестала доповідати про те, що відбувається в Донецьку. Є деякі, які вважають, що насильницький напад на цивільне населення і їх майно є виправданим засобом для досягнення цієї мети", - зазначили спостерігачі.

При цьому в ОБСЄ наголосили, що відповідальність за забезпечення захисту співробітників СММ і її майна лежить на тих, хто має контроль у Донецьку.

Також в СММ уточнили, що на даному етапі місія не планує припиняти свою діяльність.

Як відомо, у Донецьку в ніч на 9 серпня біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири машини, що належать організації.  Інцидент стався на парковці біля готелю, де мешкають спостерігачі, о 2:30 ночі. 

Речник місії ОБСЄ Майкл Боцюрків також зазначив: цей інцидент вплине на умови роботи спостерігачів, однак вони залишаються на непідконтрольною владі України території і продовжать там свою роботу.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування